samedi, décembre 03, 2011

Conseil communal à Vilvorde le 29 novembre 2011walgelijke racistische interpellatie van VB'er Filip De Man voor de gemeenteraad van Vilvoorde op maandag 28/11/2011

Hoe is het mogelijk iemand zo persoonlijks en op zo'n racistische wijze aan te vallen op een officiële gemeentelijke website en in een openbare zitting van een gemeenteraad ? James, de (Nigeriaanse) taxibestuurder, spreekt Nederlands, Engels en sommige Nigeriaanse talen (geen Frans). Volgens hem gaat het om een aanval van sommige concurrenten in de Vilvoordse taxiwereld wegens zijn goedkopere tarieven.

Pierre-Yves Lambert
Vilvoordse burger sinds 2008
voormalige kandidaat op de Ecolo-Agalev lijst te Sint-Jans-Molenbeek in 2000
voormalig lid van de Immigratie-Burgerschap commissie van Ecolo in 1993-1997

http://www.vilvoorde.be/nieuwsdetail.aspx?id=3764

17.10.11 021.02. Interpellatie Filip De Man.

Met e-mail van 3 oktober 2011 vraagt de heer Filip De Man, gemeenteraadslid, om volgend punt aan de agenda te plaatsen:
“Betreft: taxivergunning voor een Nederlandsonkundige
Het college heeft aan een allochtoon een uitbatingsvergunning gegeven voor de taxi ‘4U’, met identificatienummer 020. Naar verluidt spreekt betrokkene zeer gebrekkig Nederlands en kan hij zich zelfs nauwelijks verstaanbaar maken in een andere landstaal. Dat is vervelend voor potentiële klanten, maar strookt vooral niet met de legitieme verwachting dat men onze taal moet beheersen om in een Vlaamse gemeente zijn bedrijvigheid uit te voeren. Bijkomend nadeel blijkt te zijn dat de kerel nauwelijks de streek kent en met sommige van zijn klanten wel heel eigenaardige trajecten volgt om ze ter plaatse te brengen. Zo liep de kostprijs van een rit station/Houtem op tot 35 euro!
In verband met deze problemen zouden een of meer klachten zijn ingediend bij de politie.
Is er inderdaad sprake van klachten?
Waarom worden taxibestuurders in Vilvoorde niet getest op hun kennis van het Nederlands?
Vormen beide voornoemde tekortkomingen geen gegronde reden om de taxivergunning in te trekken?”.

Betrokkene zet zijn standpunt uiteen.
De bevoegde schepen beantwoordt de vragen.

http://www.vilvoorde.be/product.aspx?id=47

034. Interpellaties.
034.01.
Met e-mail van 10 november 2011 vraagt de heer Filip De Man, gemeenteraadslid, om volgend punt aan de agenda te plaatsen:
“Betreft: taxivergunning voor een Nederlandsonkundige
Het college heeft aan een allochtoon een uitbatingsvergunning gegeven voor de taxi ‘4U’, met identificatienummer 20. In mijn interpellatie van vorige maand verwees ik naar het zeer gebrekkig Nederlands van betrokken chauffeur en het gegeven dat hij bekend staat om zijn eigenaardige en dure trajecten. Het college beloofde deze taxibestuurder ‘te testen aan het loket’. Welk is het resultaat van deze test? Beantwoordt betrokkene aan de legitieme verwachting dat hij onze taal moet beheersen om in een Vlaamse gemeente zijn bedrijvigheid uit te voeren? Waarom worden taxibestuurders in Vilvoorde niet door een ambtenaar getest op hun kennis van het Nederlands.”.